Oskulation, ånger och billigt vin

Genom en abstrakt dimma av tårar och dödsorsakande benägenheter. I slutet av en familjär grusväg. Mitt i ett paralellt universum. Mitt svidande skulderblad, mina desto mer svidande paradoxala tankar. Vart ledde det?  Vingslagen var lätta som fjädrar, samtidigt hårda likt marmor. Jag släppte aldrig taget, ty jag vågade aldrig. Min motorik har ingen egen instinkt. Jag föll med. Avgrunden var hård och luften fuktig av dina andetag. Jag visste att du tvivlade, men i stundens hetta var dina känslor adiafora, så jag lät den stilla tiden omfamna mg och tysta min mun. Jag erkänner att mina handlingar var insolenta. Jag ångrar mig.

Hur kunde jag vara så abderitisk?
Fysiljera mig. Det förtjänar jag.
Kommer det få ett slut då?

Du och jag. Vi är likt en gordisk knut. Omöjliga. Oförstörbara.


 Btw. så har jag upptäckt att jag är överkänslig mot festis med kaktussmak. Helknasigt.

Polpotkin

Polackerna är genialiska!

Jag såg nyss på Schindlers List. En mycket bra film som jag varmt rekommenderar.
Filmen visar visserligen 1000-tals judar/polacker som dör, men den visar också vilka genier polacker är!
Tänk er en vanlig polack som växt upp under halvtaskiga förhållanden i Polen, som kan flytande engelska.
Javisst! Varenda polack (Tyskarna för den delen också) i filmen kunde engelska flytande. Är det inte fascinerande? Hur alla generationer av polacker har lärt sig engelska av varandra under de omständigheter som de levde. Till och med barnen kunde fläckfri engelska!

Mycket besynnerligt, då jag senast var på besök i Polen, så kunde de flesta invånarna endast en handfull engelska fraser...
Nåval, slutsatsen vi drar utifrån det här: Polackerna var språkliga genier. Åtminstone under förintelsen.

Polpotkin

Kolacja w monoterapii

Det var meningen att jag skulle dinera med mina sympatiska, sovjetiska vänner ikväll. Dock visade sig en av dom inte vara så sympatisk, då vi hamnade i en dispyt angående stjärnbarnsdöd häromdagen. Det var meningen att jag skulle bjuda på en klassisk rysk rödbetssoppa till varmrätt samt en pudding av okänt innehåll till dessert.
Detta resulterade i att me, myself and I blev de enda inbjudna middagsgästerna. Mycket mysigt.
 
Min ryska rödbetssoppa var delikat!

 Inte minst sagt puddingen!

Kort och gott en mycket trevlig kväll. In your face, min osympatiska sovjetiska vän.

Polpotkin

Uttryck

Märkliga uttryck.

Engelska, I live in da hood!

Kors i taket.

I särklass bäst.
Sådant befattar de sig inte med i Polen.
//Linnéa

Polen

Såg filmen Lilja 4-ever, igår. Det fick mig att sakna Polen ännu mer. Miljön är i stort sett densamma som runt campingområdet.
Snart bär det av.
Domanski Slaskij, sommar 09
.
Bilden är tagen av erik_red.
Du hittar den på http://images.google.se/imgres?imgurl=http://www.panoramio.com/photos/original/2041302.jpg&imgrefurl=http://www.panoramio.com/photo/2041302&usg=__rd-O3uRGIp_5BqpbUssuDPZRJLM=&h=634&w=845&sz=159&hl=sv&start=94&um=1&tbnid=f1oz85hohxFSwM:&tbnh=109&tbnw=145&prev=/images%3Fq%3Dsuburb%2Brussia%26start%3D90%26ndsp%3D18%26um%3D1%26hl%3Dsv%26sa%3DN
//Linnéa

Fajny Walentynki

Jo visst minsann var det alla hjärtans dag i helgen. Denna högtid firas med pompa och ståt i Polen!
Jag minns särskilt den 14 december 2002, då jag fick min första Valentinkyss av en stilig ung Polack när jag var inbjuden på festligheter i Kraków. Det var en mycket charmig man som jag vid första anblicken blev förälskad i. Jag kände mig lika kunglig som den ryske tsarens dotter, må ni tro, efter den valentinkyssen.
Den stilige polacken såg jag aldrig av mer efter den dagen, tenderar att bli överdrivet sentimental på allahjärtansdag sedan dess...
Vart tog han vägen?
Tak wiele pytań i odpowiedzi!!

Oja, polacker är hjärtekrossare av den värsta sorten, tro mig.
 
Polpotkin


Helgen i bilder


Sjukt nice!
Vill bara tillägga att det är två personer som har tillgång till denna blogg, eftersom vissa inte verkar förstå.
Det står tydligt och klart vem som har skrivit.
Nu har jag lättat mitt hjärta, tack.
//Linnéa

Dagens strój

Det är väl inte bara jag som är galen i tv-serien Gossip Girl?
Vem skulle inte vilja bo i det fashionabla upper east side och gå på flådiga modevisningar?
Hur som helst, när jag valde kläder imorse, så lyckades jag komponera ihop en Gossip girl-inspirerad outfit och fick många fina kommentarer under dagens lopp. Är ju helt enkelt tvungen att lägga upp det volodjas.blogg.se
Here it comes:
Gossip Girl!
Vad tycks? Känns som något Blair Waldorf skulle bära. Hon är absolut min favoritkaraktär!

do zobaczenia później

Barnvagnar

Nej, nu får det vara nog!
Barnvagnar är det i säkrklass jobbigaste fenomenet just nu. Ändå, ska alla ha en. Någon sjuk epidimi. Lattemorsor som springer och fikar. Barnen skriker. Vagnarna placeras utmed gatorna, stora led. Att de inte skäms. Mammorna tror att omgivningen finner deras barn så bedårande, ingen kan väl tycka illa om ett litet barn?
Vill också meddela att tunnelbana inte är att tänka på numera. Där står barnvagnarna strategskt utplacerade längs kanterna. Ingen kan kliva av eller på. De tomrum som finns kvar, fylls med trötta föräldrar som inget hellre vill än att dumpa barnen på dagis i någon vecka, eller så. Det rum som finns kvar till oss barnlösa, är mitten. Där finns två alternativ: 1. Låta alla i vagnen ta del av odören, som försiktigt stiger från armhålorna när man klamrar fast sig i taket av vagnen. 2. Göra tappra försök att hålla balansen, utan ledstång.
Jag tycker att folk kan sluta med den här barnhysterin så att vi kan få lite lugn och ro. Inte finns dessa problem i Ryssland, vill jag lova.
I Ryssland är allting bättre.
до свидания!//Linnéa

Potrzebna pomoc

Efter dagens trägna arbetande begav jag mig in mot staden för att inhandla diverse mer eller mindre nödvändiga artiklar. Först på listan över nödvändiga prylar stod en ny BH, IGEN! Nu gott folk kan jag annonsera att jag numera bär D-kupa. Dock sviker mitt minne mig ofta, så nu ber jag er, kära läsare, om en liten tjänst. Då jag så lätt glömmer, påminn mig om att jag nu bär D-KUPA. Skriv gärna upp det någonstans. Polpotkin D-KUPA. Sedan kasserades det ut nya p-piller. När ni ändå är på g. Skriv Polpotkin D-KUPA och P-piller klockan 3!


Dziękuję bardzo
Polpotkin


стиль y- Linnéa

Idag var jag ute med mina Polska vänner, för att visa dem Stockholm. De fann staden relativt enformig och ointressant. Någonting som föll töserna i smaken var dock bandet Volodja som hade spelning på debaser Slussen. De spelar rysk musik med nya och egentolkade rytmer. Jag samanfattar dagen som behaglig. De är så jordnära, mina polska vänner.  
Idag var en festlig dag.
Imorgon åker de hem, mina polska vänner.

Här har vi en sida för alla smaker och tillfällen. Priserna är tämligen låga och kvalitén är alltid den yppersta.
http://www.boutiquesurprise.se/dammode/Apriori/Apriori.htm
Infogar även ett smakprov. Bilden är tagen från boutiquesurprice.se. Jag ville copyrighta bilden, så att ingen snyltar på mitt exemplar. Så slug man är.

Jackan är inte bara snygg, den är praktisk också. Armarna är avtagbara, den funkar därmed också som väst. En väst används med fördel såhär mot vårkvisten när temperaturen börjar stiga.
до свидания!//Linnéa

Styl Porady

Cześć drodzy przyjaciele!

När jag för förra vintern var på besök hos min vän Olga i Warsawa fick jag ett stiltips(eller som man säger i Polen Styl Porady)av min modemedvetna vän. Som känt är vintrarna i Warsawa liksom i Sverige mycket kalla och dystra. Det som äro bittrast, är när man ska ut och skaka höfterna på någon häftig klubb. Då vill man ju inte gå ut i vinterkängorna!  "którego nikt nie chce" Uttryckde sig Olga för att vara precis. Samtidigt så är det ett måste för varje modemedveten kvinnosjäl att gå ut och dansa i klackskor. Men i "The fashion department of Poland" i Warsawa, har man kommit på en lösning. Hur man kan se chic ut i vintertider utan att frysa ihjäl sig.
Jag var inte sen med att haka på trenden, och nu presenterar jag detta revolutionerande tips för Sverige!
Ha klackolackskor i vintern på detta vis:

 Man fryser inte, det är sant! Sockorna skall givetvis ha någon fräck kulör, gärna mönstrat. Denna typ av sockor är karaktäristiska för Polen. Jag råder att ni som tar efter detta tips försöker hitta något liknande par. Ni kan finna den här modellen i de flesta Polska webshops eller möjligtvis i någon fysisk affär(om man har tur!)
skorna är en gåva från Olga och sockorna har jag sjäv inhandlat i Boutique Jolanta i Stockholm.  

całować i pieścić
Polpotkin


Domanski Slaskij

När jag och mina tillmötesgående vänner förra året besökte Domanski Slaskij, upplevde vi en av de mest underhållande veckor. Vi beslöt oss därför för att genomleva denna spektakulära händelse på nytt. En vecka huscamping i Domanski Slaskij är nu bokad.
Edit: Mina vänner dök upp som de skulle.

Ovan syns en bild från förra årets sensationella vecka. Gah!

På promenad i Czestochowa

 
För att skydda mitt alsters interigitet så valde jag att göra på detta viset.

Nymodigheter

Imorgon var det tänkt att jag skulle sällskapat med ett par vänner från Warszawa, det går nämligen att flyga hit därifrån, numera. Jag har gått och väntat i tre år, för att vara exakt, på en liten hälsning ifrån dem. Börjar tro att de inte kommer infinna sig vid utsatt tid och plats.

Vi bestämde  under mitt senaste besök, att de skulle komma på visit, beställde biljetter och allt. Jag får väl inte gå och bli för bitter över situationen, vi vet ju alla att täckningen är så gott som obefintlig, och internet ska jag inte ens tala om.
Håll tummarna för mig imorgon, så ska jag hälsa till Svetlana och Joulanta.

Привет

Witaj!

Kvällen ska ägnas åt att dricka koskenkorva och dela anekdoter med min sympatiska sovjetiska vänner. När det vankas partaj gäller det att hitta en passande s.k. outfit. Vad tycks?
Det här känns rätt!    Do widzenia! //Polpotkin

Glas och sånt

När glas går sönder, rör sig bitarna med en hastighet på 5000 km/h.
Det här var ju intressant, tycker att Polpotkin också kan ta och skriva någonting. Jag vet ju hur fingrarna hennes kliar, och bara ber om att få knappa på tangenterna. Hon måste ta sig samman och skriva ett inlägg snart. Vi vill ju inte att denna blogg ska sluta som en ointressant dagensoutfitblogg. 

Slänger även med en video, bloggens tema till ära. Slit den med hälsan.
 

Prata svenska med mig!

Första riktiga inlägget. Känns fint. Ingen aning om vad jag ska skriva, men det är ju en annan femma.
Jo, jag är ju klar med designen nu, den ser nästan lika polsk ut som från början, bara lite charmigare.

Hamstrar, test.

Hamstrar (Cricetinae) är en underfamilj i familjen Cricetidae som omfattar 18 arter indelade i sex eller sju släkten. Av en del zoologer räknas de som släktgrupp i underfamiljen sorkar, andra vill definiera dem som en egen familj Cricetidae. Hamster är ett populärt husdjur i stora delen av världen. Som sällskapsdjur finns tre grundtyper: vanlig guldhamster, färgad korthårig hamster och långhårig teddyhamster.

Hamstrar har en grov och tjock kropp, korta ben, en mycket kort och tunnhårig svans samt ovanligt stora framtänder. Däröver finns 3 kindtänder i varje käkhalva och stora kindpåsar. Åkerfält i det tempererade Europa och Asien utgör dessa djurs levnadsområde. De gräver djupa hålor med flera kamrar där de om hösten samlar sina förråd. Hamstern är allätare och lever cirka 2-4 år.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0